Zoeken

10 Instagram story geheimen dat je interactie verhogen

Instagram blijft een mysterie, we willen zo veel mogelijk groeien in een zo kort mogelijke tijd. Maar tenzij je enorm geluk hebt of beste vriendjes wordt met Kylie Jenner, moet ik je teleurstellen want zo makkelijk gaat het jammergenoeg niet.

Instagram heeft wel tal van mogelijkheden om je publiek dichter te betrekken bij jouw business. Het is namelijk beter dat je een kleine groep volgers hebt die interactief en betrokken zijn, i.p.v. een grote groep volgers die zich niet engageert. Big ass tip: gebruik je instagram story en verhoog je interactie. Deze 10 geheimpjes helpen je verder:

1. Maak een storyboard

Een story is meestal een ongepland, living in the moment kinda thing. Maar door een groot deel stories in te plannen krijg je een structuur in de stories. Bijvoorbeeld dilemma Tuesday, elke dinsdag een dilemma voorleggen aan je volgers. Door een consistentie in je story te steken weten je volgers wat er op welk moment zit aan te komen. Maar plan niet alles, want het mag ook niet te fake overkomen. Zelf plan ik enkel quotes, polls,“new blog” en “new video” stories in.

2. Creëer een instagram story huisstijl

Zoals je in enkele vorige blogs al las is een huisstijl erg belangrijk. Wanneer je steeds dezelfde kleuren, hetzelfde lettertype, hetzelfde format,… gebruikt hoeven je storykijkers zelfs niet naar je naam te kijken om te weten van wie de story is.

3. Creatieve animatie apps

Geef een extra leuke touch aan je stories door ze te animeren. Zelf gebruik ik Adobe After Effects en mijn beste vriend youtube waar ik alle skills op leer. Maar er bestaan ook tal van apps die gratis animaties aanbieden zoals Mojo en Over.

4. Stel vragen aan je publiek

Leer je publiek kennen, zo weet je welke content ze graag zien en betrek je jouw publiek dichter bij je merk/bedrijf. Stel persoonlijke vragen zoals ‘hoe was jullie dag’ of in mijn geval ‘welk cameramerk gebruiken jullie het liefst? Stel vragen over content: ‘welke video’s/blogs willen jullie nog zien?’

5. Leer je publiek kennen aan de hand van Polls

Ken je TK Juicy Polls? Het is een Amerikaanse influencer/youtuber en podcast eigenaar die erom bekend staat voor haar leuke Instagram polls. Aan de hand van de polls maakt ze haar podcast en ze behandelt tal van onderwerpen. Ook hebben de polls niks met elkaar te maken. Maar mensen vinden het leuk wanneer er een interactiemogelijkheid in de story staat.

6. Spice it up:

Niet enkel foto’s of enkel tekst of enkel je nieuwe post delen, maar afwisselen is de big secret. Een story met enkel tekst, of eentje met enkel foto’s wordt op den duur erg saai. Spice it up, wissel zo veel mogelijk af. Don’t be camera shy en film af en toe jezelf wanneer je een vraag stelt.

7. Gebruik hashtags

Door hashtags in je story te plaatsen lok je nieuwe mensen naar je profiel. Want er bestaan ook hashtag stories en mensen die een bepaalde hashtag volgen krijgen ook de story van de hashtag bovenaan hun profiel. Wanneer je een hashtag gebruikt is de kans groot dat jij in die story te zien bent.

8. Call-to-action

Zet je kijkers aan tot actie. Laat ze bijvoorbeeld je story delen. Of lok ze naar je profiel om zo ook even je website te bezoeken. Zelf doe ik dat wanneer er een nieuwe video of blog online staat.

9. Teasing

Wanneer je een nieuwe post/blog/video hebt kan je de kijkers teasen. Zo heb ik onlangs uit mijn nieuwe youtubevideo een klein stukje gehaald voor mijn story. Hierbij merkte ik op dat mijn engagement voor mijn story dubbel zo hoog lag als anders.

10. The Big Winner: Instagram story Giveaway

Heb je hier toch allemaal geen tijd en geduld voor en ben je ervan overtuigd dat je nog steeds in zo kort mogelijke tijd zo veel mogelijk volgers wil? Dan is een story giveaway de ideale oplossing. Dit is hoe het te werk gaat:

  1. Maak een story of post met korte uitleg wat ze kunnen winnen

  2. Kies een leuke layout, deze kan je vinden op canva.

  3. Laat je volgers je story delen op hun profiel, en maak zeker dat ze jou nog eens taggen in de story.

  4. Geef de giveaway een kleine week tijd en post om de twee dagen een reminder dat ze kunnen deelnemen.

  5. Kondig de winnaar aan in je story.


Hopelijk heb ik jullie iets kunnen bijleren over de kansen van Instagram story. Zit je nog met vragen of wil je gewoon even iets kwijt? Twijfel dan zeker niet om mij een berichtje te sturen op Facebook of Instagram.

Laat ook gerust een reactie achter op deze blog! PSSSt wist je trouwens dat je je kan aanmelden in mijn blog community? Dan word je telkens op de hoogte gehouden van de nieuwste blog!

Let's shoot!

  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon
  • White YouTube Icon
  • White Pinterest Icon
I'D LOVE TO HEAR FROM YOU

PR+ Questions

Brugge, West-Vlaanderen, België

© 2020 by Gaëlle.