Zoeken

Cadeautips voor fotografen

Extra blog deze week!! December is aangebroken en ja ik zit al kerstliedjes te zingen, en ook ja mijn kerstboom staat al klaar. Maar december is ook een dure maand, de maand van de cadeautjes! Ik krijg vaak de vraag "pfffft wat zou ik kopen voor mijn broer, lief, beste vriendin,... want die is ook fotograaf? Wat zou jij graag krijgen?" Awel nu je het vraagt, de Nikon Z7 met de 35mm en 85mm alstublieft :) Oké dat is misschien niet zo realistisch, maar er zijn zoveel leuke hebbedingetjes waarmee je een fotograaf of videograaf een groot plezier zou doen. Dus in deze blog inspireer ik je graag voor leuke, unieke kerstcadeautjes.


1. The one that always scores

Een cadeaubon van een multimediawinkel. Fotografen moeten heel vaak sparen, sparen, sparen en eeeuhm sparen om dan te kunnen investeren in nieuw materiaal. Daarom is een waardebon altijd leuk want alle extra's lossen ons ongeduld eerder in.

2. The one that drinks coffee:

Een koffiemok in de vorm van een cameralens. Dit is echt een topcadeau voor koffiedrinkers, en ja, we zullen trots in de starbucks vragen of ze even onze camera lens willen opvullen met een caramel macchiato.


3. The one who's secretly a VSCO girl:

Een polaroidcamera. Neen niet enkel VSCO girls gebruiken polaroidcamera's. Voor fotografen is het een leuke uitdaging om even van de 'digital' af te stappen, of ook leuk om een polaroid van elke shoot bij te houden als herinnering.


4. The one with not enough memory space:

Een harde schijf of SD kaartjes. Ja het is een wat saaier cadeau, maar wel broodnodig voor een fotograaf of videograaf.


5. The one who drops everything:

Een beschermcase. Voor iedereen die zo lomp is als ik en wel eens zijn/haar camera zou durven laten vallen.

6. The one who loves to multitask:

De trilens van Friidesign. Ik kreeg deze onlangs in de bus als perspakketje. Het is een soort riem waarop je lenzen kan klikken en zo veel gemakkelijker en vlotter kan wisselen van lenzen. Ikzelf ben echt fan van het product, want ik zou nooit iets aanraden waar ik zelf niet achter sta.

7. The one who wants to safe for a Nikon z7:

Zoals ik daarstraks al zei, een fotograaf moet sparen, sparen en nog eens sparen. Maar sparen kan natuurlijk ook op een leuke manier zoals deze coole spaarpot in de vorm van een lens!


8. The one who wants to be a Phone photographer:

Opzetlenzen voor je gsm. Ja dat bestaat nu ook al en zijn iets budgetvriendelijker! Volgens mij een echte topper als cadeau.


9. The one who likes print:

Een mini printer. Ze zijn niet alleen super cute, maar ook nog eens mega praktisch!


10. The one who is scared in the dark:

En nog een laatste hebbedingetje: een fotocamera nachtlampje. Wie zou deze nu niet op zijn/haar nachtkastje willen zetten?


Voor degenen die de referenties in mijn titels snappen, I like you a lot, let's become Friends. ;) Zo genoeg inspiratie (hoop ik toch). Trouwens wie mijn secret santa is, hints genoeg niet? Heeft je broer, zus, lief, vriendin,... dit allemaal al en ben je nog steeds op zoek naar inspiratie? Stuur me een berichtje op Facebook of Instagram, dan denk ik graag met je mee!

Let's shoot!

  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon
  • White YouTube Icon
  • White Pinterest Icon
I'D LOVE TO HEAR FROM YOU

PR+ Questions

Brugge, West-Vlaanderen, België

© 2020 by Gaëlle.