Zoeken

Hoe creëer je meer naamsbekendheid voor je merk op sociale media?

We zijn het allemaal eens met dit feit: We willen dat mensen de naam van je onderneming of product kennen, dat ze er met enthousiasme en plezier over praten. Maar hoe krijgen we ons doelpubliek zo ver? Hoe creëer je naamsbekendheid?Eerst voor de marketingnoobs die echt geen flauw benul hebben over wat ik het heb. De naamsbekendheid van je merk of onderneming (bij mij gaellewyphotography) is de mate waarin je merk bekend en gekend is. Als mensen mijn naam horen, weten ze dan wie ik ben? Hebben ze al eens over me gehoord? Praten ze over mij met anderen in hun omgeving? Investeren in zichtbaarheid en naamsbekendheid is dus essentieel als je jouw merk/onderneming wil laten groeien.


Je naamsbekendheid vergroten, hoe doe je dat?


Het doel is niet alleen dat mensen je merknaam kennen, maar ook dat ze je merk leuk vinden. Het is daarom belangrijk dat je jouw doelgroep door en door kent.

1. Wie zijn ze?

2. Welke content lezen/zien ze graag?

3. Hoe kan je die mensen bereiken?

Een klein voorbeeldje gebaseerd op mijn onderneming (fotograaf) :


  1. Ik heb een hele grote en gevarieerde doelgroep, maar de belangrijkste zijn: vrouwen tussen 16-25 jaar in West)Vlaanderen (spicifieker rond Gent of Brugge) die interesse hebben in creatieve , unieke portretfoto’s.

  2. Mijn doelgroep toont vooral grote interesse in het resultaat van mijn shoots, de foto’s dus. Ook before/after editing en de ‘location isn’t everything’ serie scoren goed op mijn sociale mediakanalen. Wat bij mij het meeste opvalt is dat mijn naam is beginnen groeien sinds ik afgestapt ben van 1 kanaal (instagram) en mijn content ben beginnen verspreiden over meerdere kanalen (Facebook, Youtube, en mijn blog). Houd er rekening mee dat videocontent momenteel het best scoort, dus deel niet enkel foto's en quotes.

  3. Hoe kan ik die mensen bereiken? Wel als je mijn video over instagram engagement verhogen hebt gezien, dan weet je zo goed als al mijn geheimen hoe ik nieuwe mensen bereik. Als fotograaf is mond-tot-mondreclame 1 van de belangrijkste marketingmiddelen. Geef dus altijd je visitekaartje mee, vraag aan je klanten om een review te plaatsen op bv. Je Facebookpagina, of een shoutout in hun Instagram story.


Wees vooral creatief, uniek en inspirerend in je werk. Durf ook eens volledig buiten de lijntjes te kleuren. Want de merken zoals Coca cola, Puma, Spotify blijven plakken in ons geheugen omdat juist zij het ‘out-of-the-boxprincipe’ weten toe te passen. Deze blog is wat algemener en zou op elk merk/onderneming toepasbaar zijn. Heb je specifiekere vragen over jouw sector? Stuur me dan gerust een berichtje via Instagram of Facebook !

Let's shoot!

  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon
  • White YouTube Icon
  • White Pinterest Icon
I'D LOVE TO HEAR FROM YOU

PR+ Questions

Brugge, West-Vlaanderen, België

© 2020 by Gaëlle.