Zoeken

Hoe groei je op Instagram: Hoe ik in 1 jaar tijd van 0 naar 2000 volgers op Instagram kreeg.

Ik denk dat iedereen met deze akkoord gaat: Instagram is frustrerend. Je wil graag groeien, maar het gaat niet snel genoeg of je volgeraantal staat al een hele tijd stil. Ik snap je 100%. Iets meer dan een jaar geleden startte ik van 0, ja echt letterlijk 0 volgers. Ik besloot om me te verdiepen in fotografie en mijn portfolio te delen via Instagram. 0 volgers werden er al snel 100 en voor ik het wist had ik 1000 volgers. Nu heb ik er 2000 en ik moet je er wel bijvertellen dat ik die niet zomaar in een vingerknip verzameld heb en ook geen enkele volger gekocht heb. Elke dag spendeer ik minimum 2 uur aan mijn Instagram, en zoals je ziet loont hard werk! Met deze 5 tips groei jij ook als een sneltrein:


1. Wees zo actief mogelijk


Instagram is ook een bedrijf en een bedrijf wil altijd dat je zoveel mogelijk terug komt. Zo wil Instagram ook dat je zoveel mogelijk terugkeert naar de app. Hoe actiever je bent, hoe meer dit in je voordeel zal spelen bij het algoritme. Like en reageer op posts van anderen om te tonen dat je actief bent.
2. Post consistent


Het moment dat ik consistent ben beginnen posten heb ik mijn volgeraantal zien stijgen. Na een tijdje weten je volgers ook wanneer je zal posten en zijn ze onbewust nieuwsgierig. Wanneer ik eens een postdag skip krijg ik vaak een berichtje met 'oh geen nieuwe foto vandaag?'. Plan je posts in, er bestaan talloze apps die jou er een handje bij helpen.
3) Gebruik de juiste hashtags

Met de juiste hashtags kan je makkelijk 70% meer likes halen dan op een post zonder hashtags. Kijk eens af bij de succesvolle concullega's en kijk welke hashtags zij gebruiken. Sla de hashtags die goed presteren op in een mapje op je gsm. Gebruik ook niet elke post dezelfde hashtags want dan zal Instagram jouw account beschouwen als spam.


4. Ga op zoek naar mensen met dezelfde interesse

Ga op zoek naar accounts die dezelfde interesse delen als jij. Bij mij is dat fotografie. Wat ik dan vaak doe is feature pagina's over fotografie zoeken. Op die pagina's kijk ik naar de likers van de meest recente posts, want die mensen zijn actief op Instagram. Dan loop ik zo de accounts af en like & reageer ik iets op hun posts.
5. Onderschat de kracht van je Instagram story niet


Ook met een story toon je aan Instagram dat je een actieve speler bent. Gebruik locatie tags en hashtags in je stories om zo meer mensen te bereiken. Stel vragen aan je volgers en verhoog op die manier je interactie.
Zo, nu ben je helemaal klaargestoomd om zelf te groeien op Instagram. Reken per dag een uurtje in je planning waarin je deze 5 tips toepast.


Wil je graag meer weten over het Instagram algoritme? Lees dan zeker even deze blog.


Laat me weten of deze tips je geholpen hebben via de comments!

Let's shoot!

  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon
  • White YouTube Icon
  • White Pinterest Icon
I'D LOVE TO HEAR FROM YOU

PR+ Questions

Brugge, West-Vlaanderen, België

© 2020 by Gaëlle.