Zoeken

Hoe werkt het instagram algoritme nu écht in 2019?

Het Instagram algoritme is een echte pain in the ass, het lijkt alsof Instagram ons wil pesten of ons geen nieuwe volgers gun. Maar niks is minder waar, want Instagram houdt van ons. De populaire app wil ons leven gewoon makkelijker maken , dat kan je hen toch niet kwalijk nemen?

Eens je weet hoe het algoritme écht in elkaar zit, kan je een killer Instagram strategie opbouwen en je volgers volledig laten boomen. Wil je alle donkere geheimen van het Instagram Algoritme ontdekken? Lees dan zeker verder!


#1 Het algoritme voorspelt hoeveel je om een post ‘cared’

Toen Instagram vorig jaar voor het eerst het nieuwe algoritme introduceerde, vertelden ze ons dat ‘de volgorde van de foto’s en video’s gebaseerd zullen zijn op de waarschijnlijkheid dat je geïnteresseerd bent in de content, de relatie met de persoon die de posts plaatst en hoe recent de post is.’


Wanneer een post veel likes en comments krijgt, dan beschouwt instagram de post als kwalitatieve en aantrekkelijke content die veel mensen willen zien. Maar dat betekent niet meteen dat je duizenden likes en comments nodig hebt om viraal te gaan. Focus je vooral op het creëren van goede content die je huidige en toekomstige volgers aanspreekt.


#TIP: Post consistent

Wanneer je consistent goede content post op Instagram, zal je engagement niet alleen verhogen, maar breng je ook het algoritme op de hoogte dat je kwalitatieve content levert.


'Hoeveel moet ik nu posten?'

Dat is afhankelijk van je doelen en de beschikbare tijd die je hebt. Zelf post ik 3 tot 4 keer per week, omdat dagelijks posten voor mij niet haalbaar is want mijn content zou direct op zijn. Door consistent te posten weten je volgers ook wanneer er nieuwe content online komt en staan ze te popelen voor een nieuwe post. De app Planoly kan hierbij een grote hulp zijn. Nu hoef je niet je drukke werkdag te onderbreken om een Instagram post te plaatsen, je plant de posts gewoon in en Planoly doet de rest.


#2 Het algoritme bepaalt je relatie met de volgers


Het gaat de ronde dat Instagram niet alleen prioriteit geeft een berichten met een hoge betrokkenheid, maar dat ze nu ook de exposure beperken op basis van de relatie die je hebt met je volgers. Wanneer je comment op een post, dan geeft dit een signaal aan Instagram dat die mensen waarschijnlijk in de categorie ‘vrienden en familie’ vallen. Dus zowel commenten op posts van andere profielen, als reageren op je eigen posts en DM’s is superbelangrijk als je wil groeien op Instagram.


#TIP: Gebruik Instagram Like notificaties en Facebook Page manager

Ga in gesprek met je volgers en probeer alle reacties te beantwoorden. Als de comment niet echt een antwoord waard is, like die dan zeker op zijn minst. Ik weet dat je likes en comments opvolgen veel werk is en een comment in de instagram app kan je ook snel over het hoofd zien. Je kan makkelijk meer gerichte meldingen creëren zodat je beter op de hoogte blijft van je comments. Duik even in de Instagram Instellingen:Dankzij de nieuwe feature van Facebook Pages Inbox, kan je nu reageren op berichtjes van je Facebook Messenger en Instagram! Deze feature zorgt ervoor dat je workflow nu een stuk sneller gaat en helpt je beter communiceren. (voor mensen zoals ik die altijd vergeten op berichtjes te reageren).


#3 Tijdlijn


Naast je engagement, houdt Instagram ook rekening met hoe recent de post is. Zeker sinds de nieuwe update probeert Instagram je de laatste nieuwe posts te laten zien die binnen jouw interesseveld vallen. Probeer dus je persoonlijke ‘beste tijd om te posten’ te vinden, zo kan je het algoritme hacken en je bereik, likes en volgers verhogen.


#TIP: Ontdek wanneer je publiek het meest actief is

In je statistieken kan je zien wanneer je publiek het meest actief is. Gebruik die statistieken en post wanneer het grootste deel van je publiek actief is.#TIP: de app ‘when to post’ (enkel apple denk ik, sorry!) De app ‘when to post’ berekent tot op de seconde wanneer jij het best die dag post. En nee dit is niet gesponserd, de app werkt effectief en ik merk dat het aantal likes sneller stijgen!#4 Instagram is watching you: Hoe frequent zit je op de app?

Hoe frequent open je de app? Als je een frequente scroller bent zal je feed ook meer chronologisch gesorteerd worden, aangezien Instagram je de beste posts sinds je laatste bezoek wil tonen. Wanneer je niet erg actief bent op Instagram, dan zal je feed meer gesorteerd worden op basis van je Interesses ipv chronologische volgorde.

#5 Instagram is watching you: Hoe lang zit je op de app?

Wanneer je lang op de app zit, zal je ook meer posts zien want Instagram duikt dan dieper in de ‘postcatalogus’. Spendeer je telkens maar een paar minuutjes per dag op de app? Dan krijg je enkel de hightlights van die dag te zien.

#6 Stories

De stories van snapchat zijn zo verleden tijd... Maar Insatgram stories zijn al langer dé trend. Dankzij stories kan je ook veel volgers bijwinnen. Nu denk je ‘maar huh? Enkel mijn volgers zien dit toch?’ Wel met deze tips is de kans toch groot dat je nieuwe volgers bijkrijgt (enkel als je een openbaar profiel hebt)


Hashtags: Gebruik bij het posten van een story ook enkele hashtags. Zoals ik eerder in mijn youtubevideo vertelde, kan je hashtags volgen. Bij mensen die bepaalde hashtags volgen verschijnen de stories met deze hashtags ook tussen hun stories, waardoor nieuwe mensen je profiel kunnen zien.
2. Locatie: Ben je ergens op een leuke locatie? Al is het maar je hometown. Tag de locatie en mensen die in de buurt zijn of die locatie volgen zullen dus ook jouw profiel te zien krijgen.
Hoe haal je nu het beste uit je stories?


Probeer zeker dagelijks een story te plaatsen Creëer een huisstijl voor je stories, zodat deze altijd in 1 zelfde stijl verschijnen.Experimenteer met de story features (polls, vragen, like) Gebruik Gifs om je kijkers te stimuleren om op je story te klikken, of vast te houden.

Leef je nog? Haal je nog adem? Stress niet te veel. Want waar Instagram vooral om draait is je passie en liefde delen. Uiteindelijk is het belangrijker dat je post wat je leuk vindt! Zit je nog met vragen of ben je echt helemaal in de war nu? Twijfel zeker niet om mij een berichtje te sturen via Instagram @gaellewyphotography .Of reageer onderaan deze blog! Verlang je al naar de volgende post? Meld je dan aan in onze community en krijg een melding wanneer er een nieuwe post online staat!

Let's shoot!

  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon
  • White YouTube Icon
  • White Pinterest Icon
I'D LOVE TO HEAR FROM YOU

PR+ Questions

Brugge, West-Vlaanderen, België

© 2020 by Gaëlle.